Verlichtingsplan

Een mooi verlichte tuin begint bij het ontwerp. Wij maken een professioneel lichtplan bij uw tuinontwerp. Het tuinontwerp is namelijk de perfecte basis voor het lichtplan. Belangrijk om op te letten zijn de verschillende elementen, zoals: het terras, het grasveld, de bloembakken, de vijver, de bomen en de eettafel.

De volgende stap is het nadenken over de elementen van de tuin die je ’s avonds zichtbaar wilt maken. Denk bijvoorbeeld aan het pad naar de deur of een terras dat je wilt verlichten. Ook kan er verlichting aan de beplanting toegevoegd worden om mooie schaduwen te creĆ«ren. Denk ook aan schuttingen en muren, die je eruit kunt laten springen door licht of bijzondere hoekjes en/of vormen. Door verlichting komt je tuin beter tot zijn recht.

Vanaf hier bepalen we per element wat de functie ervan is en wat voor soort licht hier het beste past. Het ene deel van de tuin wil je bijvoorbeeld sfeervol verlichten, terwijl je voor het accentueren van een boom licht nodig hebt met hoge intensiteit. Er is zoveel keuze, denk aan: spots, staande lampen en wandlampen. Daarnaast speelt het uiterlijk, de vormen, materialen en kleuren een groot belang. Licht bepaalt namelijk de functie van de plek (border, pergola, overkapping, oprit).

Wij gaan graag met uw verlichtingsplan aan de slag.